Stichting voor Christelijke Filosofie

Studiekring Ede

Over deze studiekring:

Studiekring Ede

 

Al vele jaren organiseert de studiekring Ede van september t/m april elke laatste donderdag van de maand een kringavond. De filosofiekring komt bijeen in lokaal 1.023 van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE), Oude Kerkweg 100 te Ede. De avonden starten om 19.30 uur en eindigen rond 21.30 uur. Halverwege de avonden is er een pauze.

 

Voorafgaand aan een kringseizoen wordt op basis van behoeften en interesses van de kringleden een seizoensthema gekozen met een bijbehorend programma. Voor het kringseizoen 2017-2018 is het thema ‘Op zoek naar de mens’.

Dit thema heeft heel veel verschillende aspecten. Om het thema gestructureerd invulling te geven, maken we gebruik van het boek ‘Beginnen met filosofie; met andere ogen kijken naar je leven’ van Franse filosoof Luc Ferry.

 

Elke kringavond wordt ingeleid door een kringlid of door iemand van buiten de kring. Inleider geeft vooraf aan welke literatuur bestudeerd moet worden. Na de inleiding gaan we met elkaar het gesprek aan. De leden van de studiekring zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en met uiteenlopende beroepen en kerkelijke achtergronden. Deze pluriformiteit geeft vanuit verschillende invalshoeken mooie, interessante en brede gesprekken/discussies, waarin we met alle respect met elkaar omgaan.

 

Contact

Wilt u meer weten over de studiekring Ede, een kringavond bijwonen of heeft u andere vragen? Wij staan u graag te woord en hopen u verder te kunnen helpen.
*

Voor inlichtingen:
Albert Barneveld – T 0318-472130 – E Turbodolf66@yahoo.com

*

(de exacte invulling van het programma voor na de jaarwisseling voor wat betreft data en inleiders volgt later)

*

Het (voorlopig) programma van de Studiekring Ede voor het seizoen 2017-2018:

Datum Onderwerp Inleider
28 september 2017 Kabinetsformatie: relatie CU en D66 Fred cupido
26 oktober Wat is filosofie? (H1*) Ide Zinkstok
23 november Een voorbeeld van de klassieke filosofie. Het liefhebben van de wijsheid volgens de stoïcijnen. (H2*) Gert Kuiper
21 december De overwinning van het christendom op de Griekse filosofie. (H3*) Wim Eikelboom
25 januari 2018 Voltooid leven Fred Cupido
februari Het humanisme of het ontstaan van de moderne filosofie. (H4*)
maart De postmoderniteit. Het geval Nietzsche. (H5*)
april Na de deconstructie. De hedendaagse filosofie. (H6*)

* Hoofdstuk uit het boek Beginnen met filosofie; met andere ogen kijken naar je leven van Luc Ferry.

*

Graag tot ziens!

Studiekring Ede

Alle studiekringen: