Stichting voor Christelijke Filosofie

9 mei: Symposium ‘Europa’

Symposium “Europa: meer dan markt en Euro – bouwen aan een waardengemeenschap”, door de ‘Drie Utrechtse Kathedralen’

 

Op dinsdag 9 mei 2017, Europadag, presenteren de “Drie Utrechtse Kathedralen” een symposium over de toekomst van Europa. Met dit symposium willen de Rooms-Katholieke Sint Catharinekathedraal, de Oud-Katholieke Sint Gertrudis Kathedraal en de Protestantse Domkerk een constructieve bijdrage leveren aan het publieke debat over de toekomst van Europa als drager van een waardengemeenschap van alle levensbeschouwelijke gezindten.
Het symposium wordt om 17.45 uur ingeleid door het luiden van de Domklokken. Om 18.00 uur begint een oecumenische vesper in de middeleeuwse Domkerk, de basis van Willibrord.

Het symposium wordt vervolgens gehouden in conferentiecentrum In De Driehoek, ingang Sint Gertrudiskapel, Willemsplantsoen 1c te 3511 LA Utrecht.

 

De Conference of European Churches (CEC) wordt in de vesper en in het symposium vertegenwoordigd door Pastorin Silke Tosch, lid van de Board of Governance van de CEC; zij is tevens verbonden aan de Bundes Evangelisch-Freikirchliche Gemeinde Köln.

 

Feuerfogel/Traunsee Touristik, Oostenrijk

 

Praktische informatie

Vesper is voor ieder vrij toegankelijk, symposium entree € 15,-. Koffie/thee en broodjes (bij bezoek vesper en symposium) zijn inbegrepen. Wij zien uw komst met bijzonder veel plezier tegemoet!

 

Meer informatie en aanmelding

Programma en aanmelding gaat via de website www.fb.com/EuropaMdM.
Voor vragen of meer informatie, neemt u contact op met de heer F. de Wolff:
E frans.de.wolff.1954@gmail.com of T 030 2942686.

 

Laat een bericht achter:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

* *