Prof. dr. Gerrit Glas neemt op 1 december 2023 afscheid als bijzonder hoogleraar op de Dooyeweerdleerstoel aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij bekleedde deze leerstoel van 2011 tot 2023. De Dooyeweerdleerstoel is ingesteld door de VUvereniging.

Gerrit Glas psychiater en filosoof. Hij is hoofdredacteur van ons wetenschappelijke tijdschrift Philosophia Reformata. Hij was van 1992 tot en met 2010 bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie (toen nog: Reformatorische Wijsbegeerte) aan de Universiteit Leiden.

Afscheidsrede

In het kader van zijn afscheid zal hij een rede houden over “Afstemming – een Dooyeweerdiaans perspectief in tijden van onverbondenheid en fragmentatie.” U kunt de rede ook via een livestream volgen.

Datum: 1 december 2023
Tijd: 15:45 – 16:45
Locatie: VU Aula
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Klik hier voor de uitnodiging. Aanmelden voor de afscheidsrede is niet nodig.

Minisymposium

Voorafgaand aan de afscheidsrede is er een minisymposium. Sprekers zijn onder andere prof. dr. Leon de Bruin, prof. dr. Govert Buijs en prof. dr. Rik Peels. In hun bijdragen passen zij het thema van de afscheidsrede ‘Afstemming’ toe op hun eigen vakgebied en expertise. Klik hier voor het programma.

Datum: 1 december 12.00 – 15.00 uur

Plaats: Alma Zaal OZW gebouw, Boelelaan 1109, 10e verdieping

In verband met de beperkte beschikbaarheid van plaatsen in de Alma zaal graag aanmelden via g.glas@vu.nl.

 

 

 

Recente artikelen

Vacature presentator podcast over christelijke denkers (freelance)

De Theologische Universiteit Utrecht en Stichting voor Christelijke Filosofie zijn op zoek naar een presentator voor een nieuwe podcastserie over christelijke denkers. De podcast Door middel van een podcast (werktitel:…

Ma 8 jul 24  | Leestijd: 2 min

Themanummer Soφie over fundamentalisme en religie

De tweede editie van Soφie is uit: deze keer een themanummer over fundamentalisme en religie, samengesteld door gasthoofdredacteur Simon Polinder. Zijn religie en fundamentalisme, en daarmee misschien ook extremische en…

Do 27 jun 24  | Leestijd: 1 min