Prof. dr. ir. Jeroen de Ridder neemt afscheid als bijzonder hoogleraar

Sinds 1 januari 2019 is prof. dr. ir. Jeroen de Ridder bijzonder hoogleraar Christelijke Filosofie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Eind 2023 neemt hij afscheid van deze plek na zijn benoeming per 1 september 2023 tot hoogleraar Politieke Epistemologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

In Groningen heeft Jeroen de Ridder veel geïnvesteerd in de samenwerking met studenten om samen met hen na te denken over geloof en wetenschap. Ook organiseerde hij meerdere keren een serie avondcolleges over apologetiek. Jeroen de Ridder: “Ik kijk met voldoening en dankbaarheid terug op het werk dat ik de afgelopen jaren in Groningen heb gedaan. Het samen met studenten kunnen nadenken over de betekenis van het christelijk geloof voor hun studie en leven blijft een van de meeste inspirerende en betekenisvolle dingen die je als bijzonder hoogleraar mag doen. Ik neem dus met weemoed afscheid van Groningen, maar mijn benoeming op een speciale University Research Chair positie op de VU vergt de komende jaren al mijn aandacht en is niet goed te combineren met het werk in Groningen.”

Teunis Brand, directeur van Stichting voor Christelijke Filosofie: “Uiteraard vinden we het jammer dat Jeroen vertrekt. Tegelijkertijd gunnen we hem deze mooie carrièrestap van harte. We hebben er het volste vertrouwen in dat hij in zijn verdere loopbaan, ook zonder bijzondere leerstoel, een ambassadeur van christelijke filosofiebeoefening zal blijven.”

Het bestuur van Stichting voor Christelijke Filosofie bezint zich in overleg met de Rijksuniversiteit Groningen op de mogelijkheden om een vervolg te geven aan de bijzondere leerstoel Christelijke Filosofie.

 

Recente artikelen

Modetheologie – het nieuwste deel van de Verantwoordingsreeks

Het nieuwste deel van de verantwoordingsreeks is uit: Modetheologie, geschreven door Robert Covolo. Heeft mode iets met theologie te maken? Op het eerste gezicht niet. Mode wordt vaak geassocieerd met…

Ma 10 jun 24  | Leestijd: 1 min

Summer School ‘Hoop’ met Stichting Thomas More

Na decennia van groei, optimisme en vooruitgangsdenken, wordt de huidige tijd getekend door zorg en angst voor de toekomst. Kunnen we nog hopen? Niet voor niets heeft de Rooms-katholieke Kerk…

Do 16 mei 24  | Leestijd: 1 min