Afgelopen dinsdag is Marc de Vries geïnstalleerd als senator van de Eerste Kamer voor de SGP. Hij volgt daarmee Diederik van Dijk op, die lid is geworden van de Tweede Kamer.

Marc de Vries (1958) studeerde natuurkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 1988 aan de Technische Universiteit Eindhoven op een proefschrift over techniek in het natuurkunde-onderwijs. Marc de Vries is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Technische Universiteit Delft. Hij geeft daar verschillende vakken over techniekfilosofie.

Hij vindt dat hij als filosoof goed past in de Eerste Kamer, die voornamelijk reflecteert op wat de Tweede Kamer voorstelt – zo vertelt hij in een interview in het Nederlands Dagblad. Zowel het Reformatorisch Dagblad als het Nederlands Dagblad interviewden hem naar aanleiding van deze aanstelling.

Lees hier het interview bij het RD.
Lees hier het interview bij het ND.

 

 

Recente artikelen

Bestaat christelijke filosofie? Verslag van een gastcollege aan de Evangelische Hogeschool

Op 2 april gaf prof. mr. dr. Richard Steenvoorde, bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Rotterdam, een introductiecollege filosofie aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Het college was voor…

Vr 12 apr 24  | Leestijd: 5 min

Het nieuwste nummer van Sophie over Zin!

Het eerste nummer van Sophie van dit jaar is uitgekomen: een themanummer over ‘Zin!’ Met dit nieuwe jaar starten we ook met een nieuwe en frisse vormgeving! Zin maken, kan…

Do 28 mrt 24  | Leestijd: 1 min