Afgelopen dinsdag is Marc de Vries geïnstalleerd als senator van de Eerste Kamer voor de SGP. Hij volgt daarmee Diederik van Dijk op, die lid is geworden van de Tweede Kamer.

Marc de Vries (1958) studeerde natuurkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en promoveerde in 1988 aan de Technische Universiteit Eindhoven op een proefschrift over techniek in het natuurkunde-onderwijs. Marc de Vries is bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Technische Universiteit Delft. Hij geeft daar verschillende vakken over techniekfilosofie.

Hij vindt dat hij als filosoof goed past in de Eerste Kamer, die voornamelijk reflecteert op wat de Tweede Kamer voorstelt – zo vertelt hij in een interview in het Nederlands Dagblad. Zowel het Reformatorisch Dagblad als het Nederlands Dagblad interviewden hem naar aanleiding van deze aanstelling.

Lees hier het interview bij het RD.
Lees hier het interview bij het ND.

 

 

Recente artikelen

Vacature presentator podcast over christelijke denkers (freelance)

De Theologische Universiteit Utrecht en Stichting voor Christelijke Filosofie zijn op zoek naar een presentator voor een nieuwe podcastserie over christelijke denkers. De podcast Door middel van een podcast (werktitel:…

Ma 8 jul 24  | Leestijd: 2 min

Themanummer Soφie over fundamentalisme en religie

De tweede editie van Soφie is uit: deze keer een themanummer over fundamentalisme en religie, samengesteld door gasthoofdredacteur Simon Polinder. Zijn religie en fundamentalisme, en daarmee misschien ook extremische en…

Do 27 jun 24  | Leestijd: 1 min