Op 1 april 2024 start een groot onderzoeksprojecten aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) te Leuven. De projecten worden uitgevoerd door het Institute of Leadership and Social Ethics (ILSE) van de ETF Leuven, in samenwerking met andere partners. In het project speelt zowel Bijbels-theologische als filosofisch-ethische reflectie een belangrijke rol.

ILSE directeur dr. Steven van den Heuvel is projectleider. Steven van den Heuvel: “Ik zie erg uit naar het vernieuwende onderzoek van deze twee projecten. We bouwen daarin welbewust voort op eerder onderzoek van ILSE rond de thema’s ‘hoop’ en ‘technologie’. Deze nieuwe projecten zijn grote onderzoeksprojecten waarbinnen diverse onderzoekers aan de slag zullen gaan. Dit is een belangrijke impuls voor de groei van ons onderzoeksinstituut.”

Stichting voor Christelijke Filosofie is bij dit onderzoeksproject betrokken als valorisatiepartner.

Wij hopen u op de hoogte te houden van de vooruitgang van dit project, maar zullen zelf ook actief aan de slag gaan met het project. Zo zal er een thema-nummer verschijnen in Sophie, zullen we dit thema oppakken bij onze Christelijke Filosofie Conferentie (2026) en er komt een Engelstalige bundel met inbreng vanuit verschillende hoeken van de Stichting.

 

Recente artikelen

Vacature presentator podcast over christelijke denkers (freelance)

De Theologische Universiteit Utrecht en Stichting voor Christelijke Filosofie zijn op zoek naar een presentator voor een nieuwe podcastserie over christelijke denkers. De podcast Door middel van een podcast (werktitel:…

Ma 8 jul 24  | Leestijd: 2 min

Themanummer Soφie over fundamentalisme en religie

De tweede editie van Soφie is uit: deze keer een themanummer over fundamentalisme en religie, samengesteld door gasthoofdredacteur Simon Polinder. Zijn religie en fundamentalisme, en daarmee misschien ook extremische en…

Do 27 jun 24  | Leestijd: 1 min