Het eerste nummer van Sophie van dit jaar is uitgekomen: een themanummer over ‘Zin!’ Met dit nieuwe jaar starten we ook met een nieuwe en frisse vormgeving!

Zin maken, kan dat eigenlijk wel? Kan iets zin toegeschreven worden? En zijn we het dan wel eens over wat zinvol is en wat niet? Hoe geef je op de juiste manier ergens zingeving aan?

In dit nummer gaan we op zoek naar de antwoorden op deze vragen. Robert Doornenbal verkent de zin van de “authentieke-ik.” Maar die “ik” kan allerlei rollen hebben: Jan van der Stoep kijkt naar zingeving op je werk, terwijl Patrick Nullens de zin van leiderschap doordenkt. We kunnen gelukkig ook een hoop leren van mensen die er al lang en breed over na hebben gedacht. Joep Dohmen spreken we over zijn visie op het zinvolle leven. We putten ook uit oudere tradities: denk aan Herman Dooyeweerd, over wie Gerrit Glas een inleiding heeft geschreven, of nog verder terug in de tijd aan de cynici. Twee scholieren, Rieneke Morren en Job Schaafsma schrijven over wat we kunnen leren van deze paradoxale visie op het leven. Robert van Putten probeert juist de zinloosheid een eervolle plek te geven in de zingeving.

Lees dit allemaal in het nieuwe nummer van Soφie over zin. Bestel hier dit nieuwe nummer of word abonnee.

Recente artikelen

Bestaat christelijke filosofie? Verslag van een gastcollege aan de Evangelische Hogeschool

Op 2 april gaf prof. mr. dr. Richard Steenvoorde, bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Rotterdam, een introductiecollege filosofie aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort. Het college was voor…

Vr 12 apr 24  | Leestijd: 5 min

Netwerkbijeenkomst Christenwetenschappers: de wetenschapper als activist

Welke rol hebben wetenschappers in het publieke en maatschappelijke debat. Welke verantwoordelijkheid neemt de kennis die je hebt met je mee? Zouden wetenschappers bijvoorbeeld wel of niet mee moeten doen…

Ma 25 mrt 24  | Leestijd: 1 min