Kracht ten goede, het nieuwste boek van Sander Griffioen, is een intrigerend filosofisch werk dat je meeneemt in een reis door de tijd. Griffioen schrijft dat we niet bang hoeven te zijn voor de tijd. Hij laat zien dat tijd een kracht ten goede is. De auteur biedt een waaier aan vragen en gedachten: kunnen we ontkomen aan de tirannie van de klok? Welke rol speelt God in de tijd en hoe verhouden kwaad en goed zich tot de tijd? Griffioen heeft aandacht voor het kleine, zoals bloeiende appelbomen en zingende kinderen, maar ook voor de betekenis van tijd in het licht van het onmetelijke universum. De tekst is subtiel en gelaagd. Goede filosofie gaat immers langzaam!

René van Woudenberg schrijft in het voorwoord: “Dit boek ademt diepzinnigheid. Wat er wordt betoogd is niet zonder meer voor de hand liggend. Het zijn geen Binsenwahrheiten die worden gepresenteerd. Het is niet zelf-evident wat wordt beweerd (in de cartesiaanse zin volgens welke een bewering zelf-evident is wanneer geldt dat zodra je begrepen hebt wat ze inhoudt, je inziet dat ze waar is). Nee. De gedachtegangen in dit boek zijn subtiel, complex en gelaagd.”

Wilt u dit boek bestellen? Kijk op de website van KokBoekencentrum voor meer informatie.

Sander Griffioen was bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan de Universiteit Leiden, hoogleraar filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam en van 1991 tot 2001 voorzitter van de Vereniging voor Reformatorische Wijsbegeerte.

 

Recente artikelen

Summer School ‘Hoop’ met Stichting Thomas More

Na decennia van groei, optimisme en vooruitgangsdenken, wordt de huidige tijd getekend door zorg en angst voor de toekomst. Kunnen we nog hopen? Niet voor niets heeft de Rooms-katholieke Kerk…

Do 16 mei 24  | Leestijd: 1 min

Technology and Christianity: Essays on the Interface door Egbert Schuurman

Onlangs is er een bundel Essays verschenen van Egbert Schuurman over technologie en christendom. Hieronder vindt u de Engelse kafttekst. “The Enlightenment of the 18th century ushered in a new…

Ma 13 mei 24  | Leestijd: 1 min