De nieuwste editie van Soφie is uit! Deze keer een gevarieerd nummer met interessante bijdragen over verschillende thema’s.

Matthijs van der Stoep neemt u mee in een verkenning van de politieke standpunten van Abraham Kuyper, de relatie tot de pers van toen en de betekenis voor onze huidige maatschappij. Gerard Adelaar gaat in op de financiële en personele (on)houdbaarheid van de zorg en ziet een dieperliggende maatschappelijke vraag die aandacht behoeft. Recent sprak dr. Jan van der Stoep zijn oratie uit bij de aanvaarding van zijn ambt als bijzonder hoogleraar christelijke filosofie aan Wageningen University & Research. Een bewerking van zijn oratie over het hem na aan het hart liggende thema rentmeesterschap is in dit nummer in geschreven vorm te lezen.

Wim Borst schetst het leven en werk van rechtsgeleerde Paul Scholten. Aan de hand van de nieuw verschenen biografie gaat hij in op de betekenis van Scholten voor de rechtswetenschap vandaag de dag. De vraag naar de verhouding tussen geloof en wetenschap is een persoonlijke ontdekkingsreis, ervoer Simon Polinder. Aan de hand van zijn promotieonderzoek neemt hij u mee op een autobiografische tocht waarin puzzelstukjes op hun plek vielen. Joost Hengstmengel ging in gesprek met dr. Paul Schuurman over zijn interesse in en onderzoek naar oorlog op het snijvlak van filosofie en geschiedenis.

Geïnteresseerd? Neem een abonnement of vraag een gratis proefnummer aan!

Wilt u dit specifieke nummer bestellen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Recente artikelen

Modetheologie – het nieuwste deel van de Verantwoordingsreeks

Het nieuwste deel van de verantwoordingsreeks is uit: Modetheologie, geschreven door Robert Covolo. Heeft mode iets met theologie te maken? Op het eerste gezicht niet. Mode wordt vaak geassocieerd met…

Ma 10 jun 24  | Leestijd: 1 min

Summer School ‘Hoop’ met Stichting Thomas More

Na decennia van groei, optimisme en vooruitgangsdenken, wordt de huidige tijd getekend door zorg en angst voor de toekomst. Kunnen we nog hopen? Niet voor niets heeft de Rooms-katholieke Kerk…

Do 16 mei 24  | Leestijd: 1 min