Het lijkt wel alsof de maatschappij met de dag gefrustreerder en bozer wordt. Hoe moeten we daarmee omgaan? Is het iets puur negatiefs, of is woede juist goed? In dit nummer verkennen verschillende auteurs dit prikkelende thema.
Marcel Sarot stelt de vraag: moeten we weer over Gods toorn gaan praten? En hoe spreekt de Bijbel over woede, in het bijzonder over Gods toorn? Arjan van den Os verkent de Bijbel, voornamelijk het Nieuwe Testament, om deze vraag te beantwoorden. Gerben Zweers verkent en vergelijkt Seneca’s en Augustinus’ visie op woede en Rudi te Velde bespreekt de relevantie van zijn benadering voor het verstaan van hedendaagse, maatschappelijke woede.
Soφie gaat in gesprek met psychiater Dirk de Wachter over woede, borderline en het doen van het kleine goede. Joop Berding gaat aan de hand van Janusz Korczak na wat boosheid betekent voor opvoeders en leraren , Hanneke Schaap-Jonker biedt een psychologische verkenning in de context van relaties en mentale gezondheid en Mark Shaw probeert een redelijke weg tot God te schetsen.

Lees dit allemaal in het nieuwe nummer van Soφie over woede. Bestel hier dit nieuwe nummer of word abonnee.

 

Recente artikelen

Vacature presentator podcast over christelijke denkers (freelance)

De Theologische Universiteit Utrecht en Stichting voor Christelijke Filosofie zijn op zoek naar een presentator voor een nieuwe podcastserie over christelijke denkers. De podcast Door middel van een podcast (werktitel:…

Ma 8 jul 24  | Leestijd: 2 min

Themanummer Soφie over fundamentalisme en religie

De tweede editie van Soφie is uit: deze keer een themanummer over fundamentalisme en religie, samengesteld door gasthoofdredacteur Simon Polinder. Zijn religie en fundamentalisme, en daarmee misschien ook extremische en…

Do 27 jun 24  | Leestijd: 1 min