De Theologische Universiteit Utrecht en Stichting voor Christelijke Filosofie zijn op zoek naar een presentator voor een nieuwe podcastserie over christelijke denkers.

De podcast

Door middel van een podcast (werktitel: DiepZinnig) willen we millennials kennis laten maken met denkers uit de breedte van de christelijke traditie. We willen hen daarmee bijstaan in de zoektocht naar betekenisgeving die velen ervaren, en perspectieven bieden vanuit de christelijke traditie in de overtuiging dat daarin veel ‘schatten van wijsheid’ verborgen liggen.

We doen dit door in elke aflevering een thema uit de leef- en denkwereld van millennials te verbinden aan een christelijke denker. De presentator van de aflevering gaat over deze vraag in gesprek met een expert op het gebied van de denker die centraal staat. We willen tenminste één seizoen van twaalf afleveringen opnemen.

Wie zijn wij?

Het is de missie van Stichting voor Christelijke Filosofie om vanuit christelijke filosofiebeoefening bij te dragen aan brede vorming. Bij de Theologische Universiteit Utrecht (voorheen Kampen) zet de afdeling Valorisatie zich ervoor in om wetenschappelijke inzichten uit de theologie relevant en beschikbaar te maken bij een breder publiek.

Vanuit onze gedeelde missie en visie willen we een podcast ontwikkelen waarin we de betekenis en relevantie van christelijke denkers voor het voetlicht willen brengen.

Wie zoeken wij?

De presentator voor onze podcastserie:

  • heeft aantoonbare affiniteit met en kennis van christelijke filosofie en theologie en herkent zich in de missie van Stichting voor Christelijke Filosofie en de Theologische Universiteit Utrecht
  • behoort zelf tot de generatie van millennials en/of is goed in staat om de verbinding te maken met hun leef- en denkwereld
  • kan goed luisteren en verdiepende vragen stellen
  • is in staat om de verbinding te leggen tussen christelijke denkers en actuele thema’s
  • heeft bij voorkeur ervaring met presenteren of interviewen

Wat bieden wij?

De presentator voor deze podcastserie krijgt de kans om betrokken te zijn bij een verdiepend aanbod voor millennials, mee te werken met een enthousiast team en de eigen kennis en ervaring te verrijken. We stellen per uitzending een vaste vergoeding ter beschikking.

Reageren kan tot 16 augustus 2024. Gesprekken met kandidaten willen we houden op maandag 26 augustus.

Stuur je motivatie en CV naar Floris Petersen (floris.petersen@tuu.nl)

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Margriet Westers (margriet.westers@tuu.nl) of Teunis Brand (directie@christelijkefilosofie.nl).

Recente artikelen

Themanummer Soφie over fundamentalisme en religie

De tweede editie van Soφie is uit: deze keer een themanummer over fundamentalisme en religie, samengesteld door gasthoofdredacteur Simon Polinder. Zijn religie en fundamentalisme, en daarmee misschien ook extremische en…

Do 27 jun 24  | Leestijd: 1 min

Modetheologie – het nieuwste deel van de Verantwoordingsreeks

Het nieuwste deel van de verantwoordingsreeks is uit: Modetheologie, geschreven door Robert Covolo. Heeft mode iets met theologie te maken? Op het eerste gezicht niet. Mode wordt vaak geassocieerd met…

Ma 10 jun 24  | Leestijd: 1 min