Stichting voor Christelijke Filosofie

Doe mee aan kennismeting over embryo-onderzoek!

NPV, RD en Lindeboom Instituut meten kennis over onderzoek met embryo’s

 

Op 24 januari lanceren de NPV, het Lindeboom Instituut en het Reformatorisch Dagblad een kennismeting onder christenen over onderzoek met embryo’s. “Een actueel, maar ook een beladen onderwerp,” vertelt Diederik van Dijk, directeur bij de NPV. “Wetenschappers willen ook in Nederland bakens verzetten, zoals embryo’s speciaal kweken voor onderzoek. We zijn benieuwd wat christenen daarover weten.”

 

“Er zijn allerlei medisch-wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van het levensbegin. Bewustwording en christelijk-ethische bezinning zijn broodnodig. Daarom werkt het Lindeboom Instituut ook aan twee boekprojecten over het levensbegin,” vertelt Sander Luitwieler, directeur van het Lindeboom Instituut en van Stichting voor Christelijke Filosofie.

 

De organisaties slaan, samen met het Reformatorisch Dagblad, de handen ineen rond een kennisonderzoek onder christenen. Daarnaast wordt de kennismeting ook uitgezet onder een brede groep van de Nederlandse bevolking. Het onderzoek sluit aan bij actuele ontwikkelingen rond het menselijke embryo: wetenschappelijk onderzoek met embryo’s, aanpassingen van het DNA in de embryonale fase en embryoselectie.

 

De uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt voor bewustwording en het maatschappelijk debat over onderzoek met embryo’s en het ingrijpen in het DNA van mensen. De onderzoeksresultaten worden in het voorjaar van 2019 verwacht.

 

Deelnemen aan dit onderzoek? Ga naar https://v4vragenlijst.directresearch.nl/open/416