Stichting voor Christelijke Filosofie

In memoriam: John Kok en Elaine Botha

In Memoriam: John Kok (1949-2020)

Op 5 juli 2020 is John Kok op 71-jarige leeftijd overleden. Hij werkte het grootste deel van zijn carrière aan Dordt University in Sioux Center (Iowa, Verenigde Staten) als docent filosofie en decaan.

John Kok was actief betrokken bij de reformatorische wijsbegeerte, en vertegenwoordigde jarenlang de Vereniging voor Reformatorische Wijsbegeerte in de Verenigde Staten. Hij kwam in 1971 naar Nederland om aan de Vrije Universiteit Amsterdam filosofie te studeren, waar hij in 1992 promoveerde. John Kok werkte veel samen met Hendrik van Riessen en Jacob Klapwijk.

John Kok was ook actief in het bestuur van de Stichting Vollenhoven. Hij deed veel onderzoek naar het vroege werk van deze grondlegger van de reformatorische wijsbegeerte, en vertaalde delen van zijn werk naar het Engels.

Lees hier een uitgebreider in memoriam op de website van het Institute for Christian Studies in Canada.

In Memoriam: Elaine Botha (1938-2020)

Op 8 juli 2020 is Elaine Botha overleden. Ook zij was internationaal actief in de reformatorische wijsbegeerte. Ze studeerde onder andere filosofie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, onder begeleiding van Hendrik van Riessen en André Troost. Ze was tussen 1995 en 2004 respectievelijk vice-president en directeur van het Dooyeweerd Centre aan Redeemer University in Canada. Verder werkte ze als docent filosofie aan verschillende universiteiten.

Elaine Botha trouwde op late leeftijd met Bob Goudzwaard, met wie ze in Zuid-Afrika woonde.

Lees hier een uitgebreider in memoriam op de website van het Institute for Christian Studies in Canada.