Stichting voor Christelijke Filosofie

Nieuw boek: christelijk-filosofisch perspectief op internationale betrekkingen

Onder redactie van Simon Polinder en onze hoogleraar prof. dr. Govert Buijs is recent het boek ‘Christian Faith, Philosophy & International Relations: The Lamb and the Wolf‘ verschenen.

In het boek stellen verschillende auteurs de vraag hoe onderwerpen zoals de opkomst en neergang van grootmachten, handelsoorlogen, terrorisme, nieuw nationalisme en identiteitspolitiek vanuit een christelijk perspectief begrepen kunnen worden.

Het doel van de bundel is om antwoorden vanuit verschillende christelijke tradities te presenteren, van de katholieke sociale leer en het neocalvinisme tot christelijk-realisme. De bundel bevat fundamentele filosofische en theologische studies naar internationale betrekkingen, maar ook case-studies naar inspirerende christelijke leiders zoals Robert Schuman, Dag Hammarskjöld en Abraham Kuyper.

De meeste hoofdstukken uit deze bundel zijn al eerder verschenen in uitgaven van Philosophia Reformata (Volume 80 nummer 1 en Volume 81 nummer 1).

Meer informatie over het boek is te vinden op de website van uitgeverij Brill en op Google Books.

De paperback van het boek kost €59 en kan worden besteld via de website van Brill. U kunt een kortingscode opvragen van 25% (geldig tot 1 juni 2020).