Hoogleraar
in de
christelijke
filosofie

Dr. Christine Boshuijzen- van Burken

Christine Boshuijzen-van Burken

Samen met studenten nadenken over de vraag naar het ‘waarom’ van techniek, en zo toekomstige ingenieurs uitdagen om positief kritisch naar hun eigen vak te kijken is wat ik graag wil doen

Dr. Christine Boshuijzen-van Burken is gepromoveerd in de ethiek en filosofie van techniek. Zij heeft een BSc in Bewegingstechnologie (2002), een BSc in Werktuigbouwkunde (2004) en een MA in Christian Studies of Science and Society aan de Vrije Universiteit Amsterdam (2006). Ze werkte enkele jaren als werktuigbouwkundig ingenieur voordat ze aan een promotietraject begon. Haar proefschrift ging over militaire technologie en ethiek.

Sinds 1 maart 2024 is Christine Boshuijzen-van Burken benoemd als bijzonder hoofddocent Christelijke Filosofie aan de Technologische Universiteit Eindhoven. In de aanstelling zal Boshuijzen-van Burken zich richten op ethiek en filosofie van techniek.

Christine werkt momenteel als senior onderzoeker aan de University of New South Wales (UNSW) aan de Australian Defence Force Academy (ADFA) in Canberra, Australië. Haar huidige onderzoek gaat over Value Sensitive Design van autonome systemen.

Contact

Email:

Vakgebied

Techniekfilosofie, AI, Kunstmatige Intelligentie

Universiteit

University of New South Wales; Technische Universiteit Eindhoven

Publicaties

-wordt nog gepubliceerd-